Donald Trump a acuzat FBI de „atac asupra țării” după perchezițiile din biroul avocatului său

  • 10 Aprilie 2018 09:31
Donald Trump a acuzat FBI de „atac asupra țării” după perchezițiile din biroul avocatului său

Agenții FBI au efectuat luni o percheziție la biroul lui Michael Cohen, avocatului personal al președintelui american Donald Trump, confiscând mai multe documente privind o serie de subiecte, informează cotidianul The New York Times.

Procurorii federali din Manhattan au obținut un mandat de percheziție pe baza unor informații primite de la procurorul special Robert Muller, potrivit avocatului lui Cohen, care a catalogat percheziția drept „complet inadecvată și deloc necesară".

Președintele american Donald Trump a afirmat că descinderea agenților FBI la biroul avocatului său personal, Michael Cohen, reprezintă „o rușine" și „un atac la adresa țării", informează site-ul cotidianului The New York Times.

„Este o situație rușinoasă. O adevărată vânătoare de vrăjitoare", a declarat Trump în deschiderea unei reuniuni privind Siria, la care participă o serie de oficiali americani.

Întrebat dacă va încerca să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller, Trump a răspuns: „Ei bine, cred că este rușinos ceea ce se petrece. Vom vedea ce s-ar putea întâmpla".

Percheziția nu pare să aibă direct legătură cu ancheta procurorului special Robert Muller privind presupuse contacte între apropiați ai liderului de la Casa Albă și oficiali ruși în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Potrivit unei surse citate de cotidianul american, agenții FBI au preluat o serie de documente din biroul avocatului, inclusiv unele referitoare la presupuse tranzacții către o actriță de filme pentru adulți, Stormy Daniels, care pretinde că ar fi avut în trecut o relație amoroasă cu Trump.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău