Donald Trump: „Incompetența” Chinei a provocat „o crimă mondială în masă”

  • 20 Mai 2020 20:24
Donald Trump: „Incompetența” Chinei a provocat „o crimă mondială în masă”

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că „incompetența” Chinei în gestionarea situației create de epidemia de coronavirus a provocat o „crimă în masă mondială”, transmite Agerpres.

„Un nebun din China tocmai a publicat un comunicat care acuză pe toată lumea cu excepția Chinei pentru virusul care a ucis sute de mii de persoane”, a postat pe Twitter liderul de la Casa Albă.

„Explicați-i vă rog acestui idiot că 'incompetența Chinei' și nimic altceva, este ceea ce a provocat această crimă mondială în masă”, a adăugat Trump.

Comentariile sale au venit după ce China a afirmat că SUA încearcă să abată atenția de la propriile erori ale Washingtonului în gestionarea crizei COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Zhao Lijian, a spus că SUA încearcă să calomnieze China și că a făcut un calcul greșit încercând să se folosească de China pentru a-și evita propria responsabilitate.

Președintele chinez Xi Jinping a solicitat o evaluare independentă a răspunsului la pandemia de coronavirus sub conducerea Organizației Mondiale a Sănătății odată ce virusul va fi adus sub control și a apărat modul în care Beijingul a gestionat pandemia.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău