Donald Trump: „Hitler a făcut multe lucruri bune”. Declarația controversată apare în noua carte a lui Michael Bender

  • 07 Iulie 2021 18:29
Donald Trump: „Hitler a făcut multe lucruri bune”. Declarația controversată apare în noua carte a lui Michael Bender

Donald Trump și-ar fi exprimat admirația față de Adolf Hitler într-un turneu în Europa din 2018, cu ocazia marcării a 100 de ani de la Primul Război Mondial. Fostul președinte SUA i-ar fi spus șefului său de cabinet de atunci, John Kelly: „Ei bine, Hitler a făcut multe lucruri bune”. Remarca făcută de Trump l-ar fi „șocat” pe John Kelly, un general în retragere al Corpului de Marină al SUA, scrie în noua carte a lui Michael Bender, jurnalist de la Wall Street Journal, potrivit The Guardian, citat de digi24.ro.

Citatul apare în noua carte a lui Michael Bender, jurnalist de la The Wall Street Journal, numită ”Frankly, We Did Win This Election” (”Sincer, am câștigat aceste alegeri”), care face dezvăluiri despre mandatul de președinte al lui Donald Trump, scrie sursa citată.

Michael Bender povestește că Donald Trump a făcut remarca în timpul unei lecții de istorie improvizate, în care John Kelly „i-a reamintit președintelui cum erau împărțite țările în timpul conflictului” și a amintit toate atrocitățile făcute de Hitler.

Bender este unul dintre autorii care l-au intervievat pe Trump de când a fost înlăturat din funcția de președinte al SUA.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al lui Trump, Liz Harrington, a spus: „Acest lucru este total fals. Președintele Trump nu a spus niciodată acest lucru. Este o știre falsă, inventată probabil de un general care era incompetent și a fost concediat. ”

Dar Bender spune că surse au declarat că John Kelly „i-a spus președintelui că a greșit, dar Trump nu a fost descurajat”, subliniind redresarea economică germană sub conducerea lui Hitler în anii 1930.

„Kelly l-a contrazis”, scrie Bender, „și i-a spus că poporului german i-ar fi fost mai bine sărac, decât supus genocidului nazist”. „Nu poți să spui nimic în susținerea lui Adolf Hitler. Pur și simplu nu poți,” i-ar mai fi spus Kelly fostului președinte. 

La câteva luni după acest presupus incident, despre care Michael Bender spune că a avut loc în noiembrie 2018, John Kelly a plecat de la Casa Albă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău