Donald și Melania Trump s-au vaccinat împotriva COVID-19 în secret, când încă se aflau la Casa Albă

  • 02 Martie 2021 12:12
Donald și Melania Trump s-au vaccinat împotriva COVID-19 în secret, când încă se aflau la Casa Albă

Donald Trump și soția sa Melania s-au vaccinat împotriva Covid-19 în luna ianuarie, când încă se aflau la Casa Albă, fără să facă public acest lucru, a declarat luni un consilier al fostului președinte american pentru CNN. Deocamdată nu se știe însă ce vaccin au primit cei doi.

 

Dezvăluirea vine după ce Trump și-a îndemnat susținătorii să se vaccineze împotriva virusului, în cadrul discursului avut la CPAC (Conservative Political Action Conference), reuniunea anuală a activiștilor și oficialilor aleși republicani din SUA, spunându-le „cât de nedureros este vaccinul, astfel că toată lumea ar trebui să meargă să îl facă”.

El a făcut această declarație în pofida faptului că unii dintre simpatizanții săi sunt deosebit de sceptici față de vaccinare.

Această încurajare a marcat o schimbare notabilă în declarațiile fostul președinte, întrucât în timpul mandatului său, Trump a tot negat gravitatea pandemiei și a evitat măsurile de siguranță precum distanțarea socială sau purtarea măștii.

Totodată, potrivit CNN, un oficial de la Casa Albă a spus la jumătatea lunii decembrie că lui Trump nu i se va administra un vaccin împotriva coronavirusului până când acesta nu va fi recomandat de echipa medicală de la Casa Albă. Oficialul a mai adăugat atunci că fostul președinte beneficia în continuare de cocktailul de anticorpi care i-a fost administrat în perioada în care a fost infectat cu Covid-19.

Decizia soților Trump de a nu face publică vaccinarea contrastează puternic cu cea a succesorului și a predecesorilor săi. Atât președintele Joe Biden cât și vicepreședintele Kamala Harris s-au vaccinat public în luna decembrie, iar foștii președinți americani Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton au acceptat, de asemenea, să se vaccineze public pentru a spori încrederea cetățenilor în vaccinurile împotriva Covid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău