Domnica Manole: „Toată hărțuiala aceasta este o răzbunare din partea sistemului”

  • 07 Iulie 2017 11:27
Domnica Manole: „Toată hărțuiala aceasta este o răzbunare din partea sistemului”

Magistrata Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, susține că Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încălcat grav legea atunci când a decis asupra demiterii ei.

Totodată, Manole susține că este hărțuită din cauza activității sale, precum și a poziției pe care o are. Declarațiile au fost făcute de Domnica Manole în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

„Toată hărțuiala aceasta este o răzbunare din partea sistemului. Am avut o poziție principială în calitate de membru al Colegiului disciplinar. De exemplu, am cerut să fie pedepsiți disciplinar cinci judecători din Curtea Supremă de Justiție pentru abateri disciplinare. Atunci mi s-a transmis că se vor răzbuna. Au fost și adunări generale ale judecătorilor, în cadrul cărora am lansat critici dure în adresa sistemului. Iar decizia cu referendumul au luat-o drept motiv”, a declarat Manole.

Magistrata a mai comunicat că au fost făcute mai multe tentative pentru a o „reduce la tăcere”: „Mi s-a spus de mai multe ori ce ar trebui să fac, modul cum ar trebui să procedez. Dar eu nu post să renunț la principiile mele privind justiția. Și în dosarul referendumului am fost rugată de factori de decizie din administrația judiciară să iau o decizie în favoarea CEC-lui. Dar eu am procedat conform legii. Nu am denunțat, căci aveam puțin timp la dispoziție, doar cinci zile pentru a lua o decizie în acest dosar și a trebuit să lucrez 20 din 24 de ore”.

Domnica Manole a mai declarat că CSM a încălcat grav legea deoarece nu a fost în drept să ia o astfel de decizie în lipsa unei hotărâri a Colegiului disciplinar. „A mai fost un caz similar, cel al judecătorului Doga, fost președinte al Curții de Apel Chișinău. CSM, la fel a luat o decizie de demitere, trecând peste Colegiul disciplinar. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia CSM”, a declarat Domnica Manole.

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat-o pe judecătoarea Curții de Apel Chișinău Domnica Manole incompatibilă cu funcția de magistrat. Decizia a fost luată în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate. CSM va propune șefului statului să o elibereze din funcție. În luna aprilie a anului trecut, Domnica Manole a emis o hotărâre prin care Comisia Electorală Centrală a fost impusă să desfășoare referendumul constituțional inițiat de către Platforma „DA”, anulată ulterior de Curtea Supremă de Justiție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău