Domeniul serviciilor din UK a pierdut 113 miliarde de lire în exporturi din cauza Brexit

  • 01 Iunie 2021 19:06
Domeniul serviciilor din UK a pierdut 113 miliarde de lire în exporturi din cauza Brexit

Brexit a dus la pierderea a 113 miliarde de lire din exporturi în domeniul serviciilor din UK, chiar și în condițiile în care acest sector nu a fost inclus în negocierile acordului comercial final, conform unei cercetări realizate la universitatea Aston din Birmingham, citată de The Independent, potrivit Digi24.ro.

De la domeniul finanțelor și IT, la servicii profesionale și de afaceri, toate au fost lovite puternic de votul pro-Brexit din 2016. Pierderile de 113 miliarde de lire au fost calculate prin realizarea unei proiecții prin care s-a calculat cât de mult ar fi crescut sectorul serviciilor britanic dacă referendumul nu ar fi avut loc.

În același timp, mii de oameni riscă să își piardă dreptul de reședință și muncă în UK și pe continent în condițiile în care ar putea să rateze termenul limită de 30 iunie pentru a aplicat pentru dreptul de reședință post-Brexit.

Cetățeni din Franța, Malta, Luxemburg și Letonia au data de 30 iunie ca termen limită pentru a aplica. Mii de cetățeni europeni și familiile lor din UK cer ajutor urgent pentru a putea aplica. 

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău