Domenii noi de colaborare pe agenda moldo-cehă

  • 25 Aprilie 2017 15:22
Domenii noi de colaborare pe agenda moldo-cehă

Perspectivele de aprofundare a cooperării relațiilor bilaterale moldo-cehe au fost discutate astăzi de către prim-ministrul Pavel Filip și ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk Krejčí.

Cei doi oficiali au vorbit despre planificarea celei de-a III-a ședințe a Comisiei interministeriale moldo-cehe de cooperare în domeniul economic, care va avea loc la Chișinău, în luna septembrie anul curent, precum și a unui Business Forum Bilateral în cadrul acesteia. Totodată, reprezentanții celor două state au stabilit domenii noi de colaborare, precum sectorul apărării, investițional și cel al planificării teritoriale.

Un alt subiect la care s-au referit oficialii vizează Agenda de reforme a Guvernului. Un accent aparte a fost pus pe reforma administrației publice și cea a justiției. În acest context, prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a subliniat importanta optimizării și transparenței tuturor proceselor.

Diplomatul ceh a subliniat angajamentul Cehiei de a susține dezvoltarea Republicii Moldova pe termen lung, prin menținerea Republicii Moldova în lista statelor de interes pentru economia cehă. Zdeněk Krejčí a îndemnat întreprinzătorii moldoveni să fie mai activi pe piața cehă.

Pe parcursul a 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Cehă, Agenția Cehă pentru Dezvoltare, a susținut Republica Moldova în domeniile prioritare precum democrația și drepturile omului, infrastructura socială și servicii, agricultura, silvicultura, aprovizionarea cu apă și canalizare, protecția mediului înconjurător.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău