Doliu în fotbalul internațional. Fostul selecționer al Angliei, Terry Venables, a murit

  • 26 Noiembrie 2023 17:30
Doliu în fotbalul internațional. Fostul selecționer al Angliei, Terry Venables, a murit

Fostul selecționer al Angliei, Terry Venables, a murit la vârsta de 80 de ani, în urma unei boli îndelungate, scrie BBC, citat de news.ro.

Venables a antrenat Anglia din 1994 până în 1996, conducând-o în special până în semifinalele Euro 96 pe teren propriu, scrie G4Media.

De asemenea, a mai fost antrenor la Barcelona, Tottenham și Australia.

„Suntem total devastați de pierderea unui soț și tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală”, se arată într-un comunicat al familiei.

“Cerem să ni se acorde intimitate în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui om minunat pe care am fost atât de norocoși să îl avem în viața noastră”, a precizat familia.

În calitate de jucător, mijlocașul Venables a avut două selecții pentru Anglia și peste 500 de apariții la club între 1960 și 1975, în mare parte pentru Chelsea, QPR și Tottenham.

Fostul căpitan al Angliei Gary Lineker, care a jucat, de asemenea, sub comanda lui Venables la Barcelona, a declarat: „Devastat să aud că Terry Venables a murit. Cel mai bun, cel mai inovator antrenor pentru care am avut privilegiul și plăcerea de a juca. A fost mult mai mult, însă, decât un mare manager. Era plin de viață, era fermecător, era spiritual, era un prieten. Ne va lipsi enorm de mult”.

Fostul căpitan al Angliei Alan Shearer, membru al echipei de la Euro 96, a declarat: „O veste extrem de tristă. Marele Terry Venables s-a stins din viață. RIP Boss. Îți datorez atât de mult. Ai fost uimitor”.

Tottenham a anunțat că va ține un minut de aplauze înainte de meciul de duminică din Premier League cu Aston Villa, iar jucătorii vor purta banderole negre.

„Clubul este extrem de întristat să afle de decesul fostului jucător și manager Terry Venables”, a declarat Spurs.

 

„Cele mai profunde condoleanțe sunt alături de prietenii și familia lui Terry în aceste momente incredibil de dificile”, a precizat clubul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău