Doina Gherman va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din UE

  • 12 Ianuarie 15:57
Doina Gherman va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din UE

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul se va desfășura, în perioada 14 – 15 ianuarie, la Namur, Regatul Belgiei, transmite Serviciul de presă al legislativului.

În cadrul Reuniunii, vor fi prezentate prioritățile Președinției belgiene a Consiliului Uniunii Europene. Un alt subiect de pe agendă este extinderea Uniunii Europene și impactul acesteia asupra viitorului UE, precum și drepturile sociale, în calitate de pilon al UE.

COSAC este un forum înființat în 1989, pentru cooperare, schimb de informație și bune practici dintre parlamentele naționale ale statelor membre UE și Parlamentul European. Obiectivul COSAC este de a facilita discuțiile dintre deputații din parlamentele naționale și europarlamentari cu privire la aspectele practice ale controlului parlamentar al afacerilor europene.

Reuniunile președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană sunt organizate semestrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău