Doina Gherman va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din UE

  • 12 Ianuarie 15:57
Doina Gherman va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din UE

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale Parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul se va desfășura, în perioada 14 – 15 ianuarie, la Namur, Regatul Belgiei, transmite Serviciul de presă al legislativului.

În cadrul Reuniunii, vor fi prezentate prioritățile Președinției belgiene a Consiliului Uniunii Europene. Un alt subiect de pe agendă este extinderea Uniunii Europene și impactul acesteia asupra viitorului UE, precum și drepturile sociale, în calitate de pilon al UE.

COSAC este un forum înființat în 1989, pentru cooperare, schimb de informație și bune practici dintre parlamentele naționale ale statelor membre UE și Parlamentul European. Obiectivul COSAC este de a facilita discuțiile dintre deputații din parlamentele naționale și europarlamentari cu privire la aspectele practice ale controlului parlamentar al afacerilor europene.

Reuniunile președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană sunt organizate semestrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău