Doi tineri, descoperiți la frontieră cu acte falsificate

  • 26 Aprilie 2023 17:25
Doi tineri, descoperiți la frontieră cu acte falsificate

Angajații Poliției de Frontieră au depistat în fluxul de călători un pasager de la ruta „Moldova-Germania” și o șoferiță din Ucraina, ambii dețineau documente falsificate.

În primul caz, și-ar fi cumpărat o carte de identitate românească, iar la frontieră a fost informat că este falsificată și riscă pentru fapta sa dosar penal. Este isprava unui conațional, depistat astăzi, 26 aprilie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat moldoveanul de 22 de ani, pasager al unei rute ocazionale „Moldova - Germania".  Conform analizei de risc, persoana a fost supusă controlului adițional, iar în rezultat a fost descoperită o carte de identitate pretinsă a fi eliberată pe numele său de către autoritățile române. Din primele cercetări s-a stabilit că documentul prezintă semne vizibile de falsificare. La audiere, concetățeanul a recunoscut că l-a obținut ilegal, prin intermediari, contra sumei de 150 EUR. 

Al doilea caz a avut loc în punctul de trecere a frontierei Tudora, unde polițiștii de frontieră au ridicat un permis de conducere ucrainean cu semne vădite de falsificare. Posesoarea documentului este o șoferiță din Ucraina. Printre documentele prezentate la control a fost și permisul de conducere, pentru care polițiștii de frontieră au stabilit că nu corespunde unui act autentic. Permisul, pretins a fi eliberat de autoritățile ucrainene, conținea mai multe elemente de falsificare. La cele depistate, tânăra a declarat că obținuse documentul prin intermediul unei persoane identificate pe rețelele de socializare. Ar fi oferit suma de 7 500 grivne pentru perfectarea falsului.

În continuare sunt desfășurate cercetări sub toate aspectele legale, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău