Doi soți din Republica Moldova, ambii șoferi pe TIR, au încercat să fenteze coada de mașini de la Vama Albița-Leușeni. Au rămas împotmoliți într-un sat din județul Vaslui

  • 26 Decembrie 2023 15:38
Doi soți din Republica Moldova, ambii șoferi pe TIR, au încercat să fenteze coada de mașini de la Vama Albița-Leușeni. Au rămas împotmoliți într-un sat din județul Vaslui

Doi șoferi de TIR din Republica Moldova, soț și soție, au avut o noapte de pomină sâmbătă seara, când, hotărâți să „fenteze” coada de kilometri, formată de la vama Albița spre Huși, au încercat să găsească o soluție inedită în acest sens.

Fără a ține cont că fiecare conducea câte o cisternă cu combustibil și plimbau, practic, după ei două bombe pe roți, prin întuneric, pe drumuri de țară pe care nu le cunoșteau, cei doi soți moldoveni, s-au hotărât ca de la Crasna să o apuce spre Vaslui, ca să ajungă prin Ciortești, iar apoi la Bunești Averești, după care prin Arsura și Ghermănești, să se oprească la vama Albița și să le ia astfel fața camionagiilor care stăteau la coada imensă, scrie Vremea Nouă.

Numai că socoteala nu s-a potrivit deloc cu traseul complet nerecomandabil pentru asemenea vehicule, mai ales că pe la Bunești ninsese bine și mai era și polei pe drumuri.

Au orbecăit pe drumul îngust de numai 5 metri și jumătate de la Bunești, iar în panta spre Armășeni soțul, care se afla la volanul primei cisterne, nu a putut urca mai mult de vreo 700 de metri, derapând și, la un moment dat, răsucindu-se și blocând complet drumul.

Salvarea soților TIR-iști din Republica Moldova a venit tot de la o familie de șoferi de camion, soț și soție, dar din Bunești

Noroc de faptul că toată vânzoleala a ajuns la urechile unei alte familii de șoferi de camion, tot soț și soție, dar de data asta din Bunești.

Auzind că acești confrați ai lor sunt la ananghie, au luat un tractor și au venit la fața locului. I-au ajutat să readucă cisterna pe drum și astfel moldovenii au făcut cale întoarsă, multumind pentru solidaritatea soților din Bunești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău