Doi soldați ucraineni uciși și zece răniți în regiunea Donețk. Rebelii proruși trag cu artilerie grea și lansează mine din dronă

  • 12 Septembrie 2021 14:12
Doi soldați ucraineni uciși și zece răniți în regiunea Donețk. Rebelii proruși trag cu artilerie grea și lansează mine din dronă

Doi soldați ucraineni au fost uciși și alți zece răniți sâmbătă, pe linia frontului cu separatiștii proruși în estul țării. Rebelii au folosit artilerie de calibru greu, lansatoare de rachetă și mine lansate din drone, a transmis armata ucraineană.

Cel puțin 52 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul anului, comparativ cu 50 anul trecut, potrivit unui bilanț pe baza unor surse oficiale, realizat de AFP și preluat de Agerpres.

În rândul separatiștilor, peste 30 de combatanți au fost declarați morți începând din ianuarie.

Rebelii au tras sâmbătă asupra unor poziții ucrainene cu ajutorul sistemului de artilerie de calibru greu și a lansatoarelor de rachetă și le-au bombardat cu mine lansate din drone, a precizat armata ucraineană într-un comunicat.

Majoritatea atacurilor au avut loc în regiunea Donețk, conform comunicatului.

Ucraina este în conflict din 2014 cu separatiștii în regiunile Donețk și Lugansk, un război izbucnit la scurt timp după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea și care a făcut peste 13.000 de morți.

Rusia a afirmat întotdeauna că nu îi înarmează pe separatiști, în ciuda numeroaselor elemente care au arătat că sunt trimiși militari și sunt livrate arme pentru a-i susține.

După un armistițiu în mare parte respectat în a doua jumătate a lui 2020 între Kiev și separatiști, tensiunile s-au amplificat în acest an între Ucraina și Rusia, în special prin manevre ale Moscovei implicând aproape 10.000 de soldați ruși la frontierele ucrainene.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că o invadare a țării sale de către Rusia este posibilă. "O escaladare puternică din partea Rusiei este cel mai rău lucru care se poate întâmpla. Din păcate, există un astfel de risc", a declarat el la un forum internațional la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău