Doi pui de urs, salvați de polițiștii din Covasna după ce mama lor a fost lovită de tren

  • 09 Iunie 2018 16:46
Doi pui de urs, salvați de polițiștii din Covasna după ce mama lor a fost lovită de tren

Doi pui de urs, rămași orfani după ce mama lor a fost accidentată mortal de o garnitură de tren în localitatea Malnaș, au fost salvați de polițiștii covăsneni și transferați la un centru specializat din județul Harghita, relatează Agerpres.

"Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Covasna și ai postului de Poliție Micfalău au ajutat la capturarea și salvarea în siguranță a celor doi pui. Acțiunea a avut loc joi și a fost destul de dificilă, pentru că puii sunt mici, au între patru - cinci luni, și erau foarte speriați. (...) Ursoaica rănită a căzut în râul Olt și a fost luată de ape. (...) Ursuleții au fost trimiși în județul Harghita, la Centrul de reabilitare a urșilor orfani, unde vor fi îngrijiți în continuare", a precizat sâmbătă purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin.

În urmă cu aproape un an, un alt urs a fost lovit mortal de un tren în Gara CFR din localitatea Bodoc, la câțiva pași de peronul stației.

Specialiștii susțin că în județul Covasna trăiesc aproape 1.300 de urși, un număr dublu față de efectivul optim, iar unii și-au părăsit habitatul și s-au apropiat de așezările omenești, producând pagube materiale.

Directorul Agenției de Protecție a Mediului Covasna, Gheorghe Neagu, a declarat pentru AGERPRES că anul trecut, după ce Ministerul Mediului a dat derogare pentru recoltarea urșilor considerați periculoși, județul Covasna a primit o cotă de 15 urși, iar o parte dintre aceștia au fost deja capturați. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău