Doi pretinși șefi de companie ofertantă de locuri de muncă în Italia, reținuți

  • 05 Martie 13:10
Doi pretinși șefi de companie ofertantă de locuri de muncă în Italia, reținuți

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de poliție, anunță reținerea a doi pretinși șefi de companie ofertantă de muncă în Italia, care au înșelat trei muncitori.

Faptele s-au întâmplat în 2023, atunci când aceștia le-ar fi promis posibilitatea unui câștig de $80/zi. În schimb, bănuiții au pretins de la muncitori câte €400. Sosiți în Roma, Italia, bărbații au aflat că trebuie să lucreze în construcție, „la negru.” Pentru că nu au fost plătiți potrivit înțelegerii inițiale, muncitorii i-au denunțat pe angajatori.

În urma perchezițiilor în Chișinău (3 domicilii, 2 automobile și oficiul), au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile folosite de complici în scop criminal, un automobil din 2018 dobândit în urma activității criminale, copia actelor de identitate a victimelor și potențialelor victime.

Bănuiții sunt învinuiți de procurorii PCCOCS într-un alt dosar, după ce aceștia ar fi înșelat alte persoane în mod similar, cu oferte de muncă în Germania, în 2017-2018. Urmare a cercetării probelor, procurorii PCCOCS vor depune demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința ambilor bărbați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău