Doi preoți ruși suspendați din activitate din cauza pozelor postate pe rețele de socializare

  • 11 Februarie 2015 16:32
Doi preoți ruși suspendați din activitate din cauza pozelor postate pe rețele de socializare

Doi preoți ruși din Sankt Petersburg au fost suspendați din activitate, din cauza pozelor postate pe rețele de socializare în care ei apar consumând băuturi alcoolice ce conțineau niște mesaje bizare.

Este al doilea caz din această lună când clerici din Eparhia Sankt Petersburg sunt în centrul unui scandal pentru comportament necorespunzăor pe rețelele de socializare, notează Rador.

De această dată, este vorba despre doi preoți ai Bisericii Sf. Aleksandru Nevski din Krasnoe Selo. Ei au fost suspendați pentru trei luni din activitate. Decretul privind suspendarea lor a fost semnat de Mitropolitul Varsonofi de Ladoga și de Sankt Petersburg.

"Este o sancțiune disciplinară destul de aspră", a declarat purtătorul de cuvânt al Eparhiei de Sankt Petersburg, Aleksi Volcikov. Măsura le interzice să oficieze slujbe religioase, dar nu le interzice să meargă la biserică să se roage pentru iertarea păcatelor. Acesta nu este primul caz din ultima lună, când preoții Eparhiei de Sankt Petersburg apar pe rețele de socializare în poze indecente.

Un alt caz este cel al preotului din Sankt Petersburg Artemie Egurnov, care se afla într-un club cu o bâtă de baseball, în timpul unei petreceri în familie, și imita o secvență a luptelor din Luhansk. În cadrul reuniunii Eparhiei, desfășurată la sfârșitul anului 2014, Mitropolitul Varsonofi de Ladoga și de Sankt Petersburg a catalogat drept inadmisibilă situația în care reprezentanții bisericii postează pe internet "comentarii cu dublu sens, cu conținut dubios și imagini indecente".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău