Doi polițiști de la Ialoveni au fost reținuți pentru trafic de influență

  • 01 August 13:50
Doi polițiști de la Ialoveni au fost reținuți pentru trafic de influență

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Ialoveni au fost reținuți după ce unul din ei ar fi primit 2 mii de euro de la o persoană ca „să o ajute” în soluționarea unei plângeri pe numele ei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că persoana de la care s-au cerut banii era cercetată pentru că ar fi sustras de la cineva prin înșelăciune suma de 40 de mii de lei. Totuși, aceasta pretindea că doar împrumutase banii și nu intenționa să evite întoarcerea lor.

Urmare a măsurilor speciale de investigații, unul din cei doi polițiști a fost reținut cu sprijinul angajaților „Fulger” chiar în momentul în care primea suma de 2 mii de euro. Banii erau transmiși sub controlul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, sub conducerea PCCOCS, fapt care a scutit persoana reclamată de răspundere penală pentru transmiterea acestei sume polițistului.

SPIA îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracțiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau li se cere să se implice în acțiuni de corupție, să apeleze linia anticorupție: 1520.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău