Doi polițiști de frontieră vor fi cercetați pentru că nu au intervenit când în fața lor era atacat un angajat al unei stații PECO. Își cumpărau bere și chipsuri

  • 16 Ianuarie 2021 09:15
Doi polițiști de frontieră vor fi cercetați pentru că nu au intervenit când în fața lor era atacat un angajat al unei stații PECO. Își cumpărau bere și chipsuri

Poliția de Frontieră a inițiat o anchetă de serviciu pentru a investiga lipsa de reacție a doi polițiști care au asistat fără să intervină într-un caz de atac și amenințare cu cuțitul la o stație PECO din Briceni.

Potrivit portalului Deschide.md, care a publicat și o înregistrare video de pe camera de supraveghere, casierul stației de alimentare a fost amenințat cu cuțitul și bătut de către un bărbat chiar sub ochii a doi polițiști de frontieră, care priveau impasibili în timp ce-și cumpărau bere. Incidentul ar fi avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație PECO din localitatea Criva, raionul Briceni. Sursa citată dezvăluie că atacatorul ar fi un ”contrabandist cunoscut în regiune”. Victima le-a declarat reporterilor că pe 13 ianuarie în jurul orei 10:30 s-a stins lumina la stație și nu era funcțională casa de marcat așa că nu a putut să-i vândă țigări agresorului.

„Acesta s-a enervat și a părăsit stația PECO. Seara s-a întors beat, cu cuțitul, cerând explicații de ce nu i s-au vândut țigări. Am apăsat de multe ori pe butonul de chemare a pazei, însă nu a venit nimeni. Azi butoanele au fost verificate, s-a apăsat pe ele și paza a venit în 12 min. De ce nu au venit atunci nu știu... În magazin mai erau doi polițiști de frontieră și un tractorist. Omul acela, tractoristul, un pic l-a calmat pe agresor...”, a declarat victima.

Ca urmare, Poliția de Frontieră a anunțat că lipsa de reacție a angajaților săi va fi investigată.

”Referitor la incidentul petrecut la o stație peco din raionul Briceni, în care implicarea polițiștilor de frontieră prezenți a fost una imperioasă, dar care din păcate nu a avut loc. Poliția de Frontieră REGRETĂ lipsa de reacție din partea angajaților, condamnă orice inacțiune de acest gen și indiferența manifestată față de acțiunile huliganice. În acest sens, a fost inițiată o anchetă de serviciu, care va stabili toate circumstanțele incidentului dat. Ne ASUMĂM responsabilitatea de a investiga obiectiv conjuctura pentru a nu se mai întâmpla astfel situații.

Deschide.md mai relatează că agresorul a fost ulterior reținut pentru 72 de ore, iar după expirarea termenului, a fost plasat în arest la domiciliu.

Sursa video: deschide.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău