Doi polițiști de frontieră alături de colegii din armele MAI au participat la cursul de formare a tehnicienilor de intervenție profesională

  • 27 Martie 2023 17:25
Doi polițiști de frontieră alături de colegii din armele MAI au participat la cursul de formare a tehnicienilor de intervenție profesională

Doi polițiști de frontieră alături de colegii din armele MAI au participat la cursul de formare a tehnicienilor de intervenție profesională, o activitate care a avut loc în România, în incinta Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Gheorgheni din județul Harghita, transmite Poliția de Frontieră a R. Moldova.

Astfel, în perioada 12 - 25 martie 2023, delegația MAI a realizat un schimb de experiențe cu reprezentanții Jandarmeriei române, în același timp fiind însușite competențe specifice intervenției profesionale pentru executarea întocmai a atribuțiilor de serviciu cu respectarea principiului legalității. 

Instruirile în cauză avut drept scop perfecționarea procedeelor, tehnicilor și tacticilor de intervenție profesională, sporirea capacității de cooperare inter-arme MAI pentru a acționa unitar, legal și eficient, dar și reacționarea promptă și adecvată în situațiile de criză. 

În final, partea moldoveană a stabilit contacte directe cu omologii români, în vederea continuării cooperării bilaterale, precum și preluării celor mai bune practici în domeniul de intervenție profesională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău