Doi polițiști, cercetați de CNA pentru trafic de influență

  • 11 Iunie 2021 13:45
Doi polițiști, cercetați de CNA pentru trafic de influență

Doi polițiști din sudul R.Moldova au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B, potrivit unui comunicat al CNA.

Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Comrat. Bănuiții au exercitat influența promisă și denunțătorul a obținut permisul de conducere. Aceștia ar fi pretins și primit 400 de euro pentru ”ajutorul” acordat, ulterior fiind reținuți în parcarea Inspectoratului de Poliție Cahul.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru trafic de influență. Unul din polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri, altul este cercetat în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de detenție, amendă penală sau privarea de dreptul de a exercita anumită activitate, anunță Centrul Național Anticorupție.

Procuratura Anticorupție, oficiul Sud, conduce urmărirea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău