Doi polițiști au fost concediați, iar alții patru au fost sancționați în urma unor altercații pe teritoriul unei zone de agrement din Ialoveni

  • 21 Iulie 2023 15:45
Doi polițiști au fost concediați, iar alții patru au fost sancționați în urma unor altercații pe teritoriul unei zone de agrement din Ialoveni

Doi polițiști au fost concediați, iar alții patru s-au ales cu sancțiuni în urma unor altercații cu proprietarul unei zone de odihnă din satul Suruceni, raionul Ialoveni. Un ordin în acest sens a fost semnat de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Trei dintre polițiștii sancționați sunt  din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru a  Direcției de poliție a mun. Chișinău, iar unul este angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni. 

Potrivit Poliției, incidentul a avut loc în data de 15 iulie, iar două zile mai târziu pDirecția Inspectare Efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în privința a șase angajați ai Poliției, care la 15 iulie. 

„În cadrul anchetei de serviciu s-a stabilit că polițiștii au admis acțiuni improprii statutului de polițist, care au defăimat imaginea și prestigiul funcției și a instituției din care fac parte, precum și faptul că nu a fost sesizată cea mai apropiată subdiviziune de poliție cu privire la circumstanțe”, se menționează într-un comunicat al IGP.

În acest context, IGP reiterează că asemenea comportament al angajaților, care conștient sau nu afectează imaginea Poliției și a fiecărui polițist nu va fi tolerat de conducerea IGP, chiar și dacă acțiunile acestora au loc în afara serviciului.

 



Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău