Doi ofițeri de investigație din Bălți, reținuți de procurorii anticorupție și SIS pentru corupere pasivă

  • 28 Aprilie 2018 18:51
Doi ofițeri de investigație din Bălți, reținuți de procurorii anticorupție și SIS pentru corupere pasivă

Doi ofițeri superiori de investigație din cadrul Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliție Bălți, bănuiți de corupere pasivă, au fost reținuți de procurorii anticorupție și colaboratorii Serviciului de Informații și Securitate.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au fost materiale referitor la eventualele activități ilegale ale colaboratorilor IP Bălți în special ofițeri de investigații din cadrul Biroului Crime Grave, care în mod abuziv ar fi extorcat de la persoane bani, precum și denunțul unui cetățean depus la Procuratura Anticorupție, relatează TVR Moldova.

Potrivit acestora, începând cu 05 aprilie 2018, doi ofițeri de investigații din cadrul Biroului Crime Grave al IP Bălți al IGP al MAI, sub pretextul nedocumentării unui pretins caz de păstrare a substanțelor narcotice în automobilul condus de către denunțător și neatragere la răspundere conform legislației, ar fi pretins bani în sumă de 4 000 lei.

Cei doi ofițeri de investigație sunt reținuți pe un termen de 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300.000 la 400.000 de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău