Doi ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, reținuți în urma unui denunț la linia națională anticorupție

  • 01 Iunie 2021 13:32
Doi ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, reținuți în urma unui denunț la linia națională anticorupție

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații au fost reținuți, cu puțin timp în urmă, de CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia au fost denunțați la linia națională anticorupție de un bărbat care a comunicat că doi polițiști i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. În scurt timp, oamenii legii au fost identificați cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliție, potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Potrivit denunțului, polițiștii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, pe denunțător, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie pe care i le incriminau. Acesta a comunicat procurorilor și ofițerilor CNA că polițiștii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l și fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofițerii INI l-ar fi amenințat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reține.   

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi polițiști au fost reținuți și plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare, pedeapsă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții pentru o perioadă determinată de timp.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă și irevocabilă a instanței de judecată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău