Doi oameni de afaceri REȚINUȚI în dosarul BEM

  • 02 Noiembrie 2015 12:37
Doi oameni de afaceri REȚINUȚI în dosarul BEM

Doi oameni de afaceri au fost reținuți pentru 30 de zile în dosarul fraudelor de la BEM, anunță Centrul Național Anticorupție.

Judecătoria Buiucani a emis, sâmbătă, două mandate de arestare pe numele oamenilor de afaceri, reținuți săptămâna trecută.

Potrivit unui comunicat al CNA, șefii a două companii petroliere sunt învinuiți că ar fi contractat, în mod  fraudulos, credite de la Banca de Economii, în sumă de 160 de milioane de lei.

Recent, în dosarul BEM, a fost reținut și directorului Valiexchimp, Valentin Bodișteanu. Antreprenorul este învinuit de obținerea unor credite de la BEM, Banca Socială și Unibank în valoare de 465 de milioane de lei. De asemenea, judecătorul de instrucție al Judecătoriei Buiucani a emis un mandat de arestare  pe numele omului de afaceri Ivan Tomailî, cercetat penal în dosarele fraudelor de la cele trei bănci. În prezent, acesta a fost anunțat în căutare de către organele de drept. 

18 dosare penale ce vizează obținerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială și Unibank au fost transmise în instanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău