Doi morți și peste 47 de răniți în sudul Irakului, unde protestele se amplifică

  • 24 Noiembrie 2019 09:56
Doi morți și peste 47 de răniți în sudul Irakului, unde protestele se amplifică

Doi manifestanți au fost uciși duminică, potrivit unor surse medicale, în timpul unor ciocniri cu forțele de securitate la Nassiriya, în sudul Irakul, unde mișcarea de nesupunere civilă se amplifică prin blocarea unor importante axe rutiere, informează AFP, preluat de Agerpres.

Alți cel puțin 47 de protestatari au fost uciși, au adăugat sursele de informație, în acest oraș, punct important al revoltei din sudul șiit, tribal și agricol, unde școlile sunt în continuare închise, majoritatea instituțiilor publice blocate și unde manifestanții incendiază pneuri pe cele cinci poduri de peste Eufrat.

Mai mult de 300 de persoane au fost ucise de la declanșarea protestelor în masă la Bagdad și în sudul Irakului, cele mai ample de la înlăturarea lui Saddam Hussein în 2003 și care au zguduit calmul relativ instaurat după înfrângerea organizației Stat Islamic în 2017.

Masiva mișcare contestatară, începută pe 1 octombrie, cere locuri de muncă, servicii de bază și plecarea întregii clase politice, pe care o acuză că s-a îmbogățit pe seama statului și servește unor puteri străine, în special Iranului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău