Doi moldoveni au fost documentați pentru organizarea migrației ilegale

  • 30 Martie 15:39
Doi moldoveni au fost documentați pentru organizarea migrației ilegale

Miercuri, 29 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Direcțiilor regionale SUD și EST au acționat conform unei informații operative, iar în rezultat a fost stabilită ilegalitatea a doi conaționali care ar fi organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru un cetățean ucrainean, anunță border.gov.md.

Conform materialelor acumulate, fiecare din membru al grupului criminal organizat avea rolul său determinat în comiterea infracțiunii, de la preluarea și cazarea acestora, până la  transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre.

Astfel, din informațiile pe caz, unul din cetățenii moldoveni a fost călăuză pentru bărbatul ucrainean chiar de pe teritoriul Ucrainei, împreună în mod clandestin au traversat frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova. Ulterior, al doilea cetățean moldovean urma să asigure, cu autoturismul personal, transportarea la Chișinău. Pentru aceste servicii ilegale, cetățeanul ucrainean trebuia să achite suma de 3500 dolari SUA.

În continuare, de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:3,09 m/s
Thu
20
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău