Doi minori s-au înecat în weekend

  • 28 Iunie 2021 10:46
Doi minori s-au înecat în weekend

O adolescentă de 15 ani și un băiat de nouă ani s-au înecat în weekend. În dimineața zilei de duminică scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au recuperat cadavrul fetei din apele Nistrului, iar în seara zilei – a fost găsit în lacul Ghidighici și cadavrul băiatului, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, minora s-a înecat în Nistru, în apropiere de localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Ea a mers la scăldat cu alte două prietene. „Două fete au intrat în râu, iar una a rămas pe mal. Peste o perioadă fetele au dat semne că se îneacă. Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată din apă doar una dintre ele. Fata în vârstă de 15 ani s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit. La fața locului au fost alertați salvatorii care au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, ele fiind suspendate noaptea. În dimineața zilei de 27 iunie, corpul neînsuflețit al minorei a fost găsit de echipa de scafandri la o distanță de 70 metri de locul presupus al înecului, la o adâncime de 5 metri”, a menționat ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

După cazul de la Nistru, în seara  aceleiași zile, scafandrierii au fost solicitați să intervină pentru a efectua lucrări subacvatice în lacul Ghidighici. Conform salvatorilor,  un băiat de 9 ani ar fi intrat în apă și nu a mai ieșit. Acesta a mers la scăldat cu familia, însă în lac a intrat singur. La scurt timp apropiații au stabilit că copilul nu este și au alertat Serviciul 112. Corpul neînsuflețit al minorului a fost recuperat la o distanță de câțiva metri de la mal.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 36 de persoane, inclusiv 7 minori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău