Doi minori care s-au rătăcit într-o pădure din raionul Șoldănești au fost găsiți de către salvatori

  • 16 Mai 09:44
Doi minori care s-au rătăcit într-o pădure din raionul Șoldănești au fost găsiți de către salvatori

Doi minori în vârstă de 14 ani și 10 ani au fost găsiți de salvatori într-o pădure din preajma localității Șestaci raionul Șoldănești, după ce aceștia s-au rătăcit plecând de unii singuri de acasă. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 16 mai.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:40 de la băiatul în vârstă de 14 ani care nu mai găsea drumul spre casă. Potrivit primelor informații copii au plecat de acasă din localitatea Vadu lui Rașcov în pădure pentru a-și face o colibă, însă au parcurs o distanță destul de mare și nu au reușit să găsească drumul înapoi.

Astfel aceștia au decis să sune la Serviciul 112 și au comunicat că s-au rătăcit și nu găsesc drumul spre casa. Pentru căutarea minorilor au fost implicați salvatorii Secției Situații Excepționale Șoldănești, Postul voluntar de pompieri din localitatea Vadu lui Rașcov, dar și angajații Inspector teritorial de poliție.

În mai puțin de două ore, angajații IGSU au găsit copiii în pădure la distanța de circa 10 km de casa acestora. Aceștia nu au avut de suferit și au fost aduși în siguranță la domiciliu. Cazul este cercetat de organele de drept.

În acest context, IGSU atenționează oamenii care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să le explice riscurile aflării în locuri necunoscute.

Conform Inspectoratului, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 29 situații de risc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:3,13 m/s
Thu
28
Fri
24
Sat
24
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău