Doi militari din Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19. Măsuri mai aspre de prevenire a noului coronavirus în Armata Națională

  • 22 Aprilie 2020 16:29
Doi militari din Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19. Măsuri mai aspre de prevenire a noului coronavirus în Armata Națională

Doi militari din Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Potrivit ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, este vorba de două femei, de 33 și 47 de ani, care au fost internate în spital. Starea lor de sănătate este stabilă, satisfăcătoare. Membrii familiilor lor se află în autoizolare la domiciliu, la fel ca și colegii lor care au contactat cu ele.

"Vestea bună este că colega noastră de la Cahul a învins virusul de tip nou și astăzi va fi externată", a spus ministrul. 

Astfel, Ministerul Apărării anunță, într-un comunicat, că acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus au fost înăsprite în Armata Națională. A fost redus numărul de efectiv prezent la serviciu la maxim. ” Cei mai mulți dintre angajații civili și militari muncesc la distanță, comunicând și verificând calitatea lucrului efectuat zilnic.Vin cu un îndemn, repetat, către toți colegii mei, să se protejeze, chiar dacă înțelegem că nimeni nu este asigurat 100% că nu va contacta acest virus. Paza bună trece primejdia rea”, a spus Alexandru Pînzari.

Potrivit șefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrțînă, în scopul combaterii COVID-19, situația în unitățile armatei și în instituțiile Ministerului Apărării este permanent verificată de specialiștii din cadrul structurii, prin efectuarea zilnică a termometriei la intrarea în edificii și la punctele de control din unități, dar și prin supravegherea de către lucrătorii medicali a stării sănătății militarilor și angajaților civili.  

Sursa a specificat că efectivul este asigurat cu toate cele necesare pentru prevenirea răspândirii virusului, inclusiv dezinfectante și mijloace de protecție individuală cum ar fi măști și mănuși.

Colonelul Pîrțînă a adăugat că de asemenea, continuă dezinfectarea și igienizarea regulată a blocurilor și căminelor, în care locuiesc militarii pe contract, dar și a încăperilor de pe teritoriul unităților și a transportului din dotare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău