Doi miliardari pe săptămână sunt „fabricați” în China și Asia a întrecut SUA la numărul super-bogătașilor

  • 27 Octombrie 2018 17:18
Doi miliardari pe săptămână sunt „fabricați” în China și Asia a întrecut SUA la numărul super-bogătașilor

China a produs doi miliardari pe săptămână în 2017, potrivit unui raport al băncii elvețiene UBS și al auditorilor PwC, astfel încât numărul miliardarilor din țară a înregistrat o crescut de la 318 la 373, cu o avere comună de 1.120 de miliarde de dolari.

Raportul apreciază în prezent China liderul statelor în care antreprenorii se pot îmbogăți.

Pe plan mondial, averea totală a miliardarilor a crescut cu 19%, ajungând la o valoare record de 8.900 de miliarde de dolari, la 2.158 de persoane.

Raportul avertizează, de asemenea, că miliardarii Chinei, chiar dacă au câștiguri mai, acestea sunt și volatile, în condițiile în care 106 persoane au devenit miliardari, dar 51 au ieșit din listă, ilustrând riscurile de a face afaceri în statul asiatic.

"În ultimul deceniu, miliardarii chinezi au creat unele dintre cele mai mari și cele mai de succes companii din lume”, spune Josef Stadler, șeful diviziei de averi mari la UBS Global Management. "Dar acesta este doar începutul. Populația vastă a Chinei, inovarea și creșterea productivității, combinate cu sprijinul guvernului, oferă oportunități fără precedent pentru oameni, nu numai pentru a construi afaceri, ci și pentru a schimba viața oamenilor în bine".

UBS și PwC spun că în Asia există deja mai mulți miliardari decât în SUA. Conform tendințelor actuale, ei ar fi mai bogați decât omologii lor americani în termen peste doar trei ani. Raportul evidențiază că în 2016 erau doar 16 miliardari chinezi, iar acum aproape unul din cinci miliardari din întreaga lume era chinez. Se spune că 97% dintre miliardarii chinezi au fost antreprenori care au reuși singuri, mulți dintre ei în sectoare precum tehnologia și comerțul cu amănuntul.

Conform raportului, zona Americii era deține cea mai mare parte a averii miliadarilor, dar posibilitatea de a crea bogăție nu mai este aceeași. În 2017, SUA au creat 53 noi miliardari, comparativ cu 87 de acum cinci ani. În Europa de Vest, numărul de miliardari a crescut cu 17, până la 414.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău