Doi membri ai CECEC susțin că există riscuri ca alegerile locale din Chișinău să fie fraudate, iar rezultatele acestora - anulate

  • 16 Octombrie 2019 14:12
Doi membri ai CECEC susțin că există riscuri ca alegerile locale din Chișinău să fie fraudate, iar rezultatele acestora - anulate

Doi membri ai Consiliului Electoral al Circumscripții Electorale Chișinău (CECEC) denunță riscuri de fraudare a alegerilor locale generale. Igor Chiriac și Victoria Spînu spun că deși inițial în cadrul consiliului electoral a fost aprobată nominal o anumită listă, pe pagina Comisiei Electorale Centrale (CEC) a apărut o altă listă.

Igor Chiriac a declarat astăzi că trei membri ai Consiliului Electorale de Circumscripție au depus o solicitare la CEC și la Procuratura Generală pentru a examina acest caz.

 „În ședința CECEC din 24 septembrie, a fost constituită și votată componența nominală a birourilor electorale al secțiilor de votare din municipiul Chișinău. A fost anexată lista persoanelor care face parte din fiecare biroul electoral al secțiilor de votare. Ulterior, pe pagina cec.md, reprezentanții CECEC au plasat o altă anexă, cu alte persoane(…)Într-o astfel de situație exista riscul ca procesele verbale cu numărul de voturi să fie semnate de către alte persoane decât cele făcute publice pe pagina CEC. Din acest motiv persista riscul ca să fie anulate rezultatele alegerilor locale din 20 octombrie. Trei membri ai CECEC au depus o sesizare la CEC și la Procuratura Generală pentru a verifica dacă acest caz a fost o tentativă de invalidare a alegerilor locale din municipiul Chișinău”, a declarat Igor Chiriac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău