Doi marinari, reținuți în Suedia după coliziunea între două cargouri în Marea Baltică

  • 13 Decembrie 2021 18:22
Doi marinari, reținuți în Suedia după coliziunea între două cargouri în Marea Baltică

Doi membri ai echipajului unui cargou britanic au fost reținuți luni de poliția suedeză sub acuzația de neglijență și pilotare a navei în stare de ebrietate, după o coliziune pe Marea Baltică între nava lor și o barjă daneză, accident în urma căruia un membru al echipajului ambarcațiunii daneze a fost găsit decedat, iar un al doilea este dat dispărut, relatează Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Parchetului suedez, cei doi marinari reținuți sunt un britanic și un croat și a fost deschisă o anchetă preliminară pentru ''stare de ebrietate agravată, neglijență agravată în traficul maritim și omucidere involuntară agravată''.

Coliziunea dintre cele două ambarcațiuni s-a produs în timpul nopții pe o rută maritimă aglomerată în largul coastelor Suediei. Barja daneză s-a răsturnat în urma coliziunii.

Autoritățile suedeze au declanșat o operațiune de salvare a celor doi membri ai echipajului barjei daneze. Unul dintre ei a fost în cele din urmă găsit decedat în interiorul navei, în timp ce al doilea este în continuare dat dispărut și cu șanse mici de supraviețuire în apele foarte reci ale Mării Baltice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău