Doi judocani moldoveni au devenit campioni mondiali de veterani

  • 15 Octombrie 2019 16:25
Doi judocani moldoveni au devenit campioni mondiali de veterani

Judocanii moldoveni Viorel Marinescu (55 de ani) și Mihail Malear (75 ani), ambii la categoria supergrea, au devenit în week-end, la Marrakech (Maroc), campioni mondiali de veterani, relatează MOLDPRES.

Coechipierii Alexandru Găină (35 ani) și Ruslan Patrașcu (40 ani), ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme, au obținut medaliile de bronz. Ruslan Patrașcu este stabilit în Italia.

La campionat au mai participat compatrioții Ruslan Canțer, Serghei Tintiuc și Ruslan Tatomirov.

“Mă bucur sincer de succesul înregistrat, pentru că am muncit mult la antrenamente. Îmi place enorm judoul. Am disputat patru meciuri și în toate am învins. Cea mai dificilă a fost partida cu brazilianul Aldair Junior, clasat pe locul doi”, a declarat astăzi pentru agenție Viorel Marinescu. “Am obținut trei victorii. Am fost admis în concurs într-o categorie în care am fost cu 6 ani mai în vârstă decât restul concurenților. Obiectivul meu este să mai particip la două campionate”, a spus Mihail Malear.

Titlul obținut de Mihail Malear este al optulea. El este și multiplu campion european de veterani.

Viorel Marinescu a devenit campion mondial de veterani a patra oară. El are în palmares și patru titluri de campion european.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Anul curent Denis Vieru (66 kg) a cucerit medalia de bronz la Mondialele din Tokyo, a devenit campion mondial universitar la Napoli și s-a clasat pe primele locuri la turneele de Mare Șlem de la Paris, Baku și Grand Prix de la Antalya.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău