Doi inspectori vamali din nordul R. Moldova, prinși de CNA și procurori cu o mită de 4000 de lei

  • 24 Martie 2021 09:54
Doi inspectori vamali din nordul R. Moldova, prinși de CNA și procurori cu o mită de 4000 de lei

Doi inspectori ai Biroului Vamal Nord au fost documentați, aseară, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurori în timp ce ar fi pretins și primit mită, în exercițiul funcției, de la un bărbat care importa de peste hotare un automobil. Potrivit datelor preliminare, inspectorii ar fi pretins 100 de euro și 2000 de lei pentru a include în actele de devamare a autoturismului taxa minimă.

Astfel, în intervalul de timp 15.30-17.00, inspectorii vamali ar fi cerut de la persoana, care însoțea autoturismul de model Ford Transit, 100 de euro pentru a include în actele vamale costul minim pentru devamare și încă 2000 de lei pentru  a înregistra mașina pe numele altui bărbat care, la momentul întocmirii documentelor, nu era prezent la fața locului. Prin urmare, acțiunile celor doi inspectori sunt calificate drept corupere pasivă, comisă în exercitarea atribuțiilor de serviciu. 

În seara zilei de ieri, inspectorii au fost escortați la sediul DGT Nord a CNA, pentru audieri, după care au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală, dar și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o anumită perioadă. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În acțiunile lor, ofițerii CNA au fost sprijiniți de colegii din cadrul Serviciului Vamal.

Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău