Doi inculpați în dosarul atentatelor la ordinea constituțională trimiși în judecată

  • 11 Septembrie 2014 11:50
Doi inculpați în dosarul atentatelor la ordinea constituțională trimiși în judecată

Încă două persoane inculpate în dosarul atentatelor la ordinea constituțională în Republica Moldova au fost trimise în judecată.

Procuratura Generală informează că este vorba de doi tineri, reținuți la finele lunii iunie a.c., care sunt acuzați de pregătirea unor acțiuni de destabilizare a ordinii în stat. Cei doi sunt învinuiți și de colaborarea cu serviciile secrete străine, tentativă de organizare a unei formațiuni paramilitare ilegale, trădare de Patrie, etc.

Investigațiile în acest caz au demarat la finele lunii iunie, când Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate, a reținut patru persoane bănuite de pregătirea unor acțiuni cu caracter subversiv, separatist  și anticonstituțional.

Amintim că, la începutul lunii august a acestui an, doi complici ai inculpaților au fost deja condamnați la câte 5 ani de închisoare cu suspendare. Cei doi inculpați și-au recunoscut vinovăția, au colaborat cu organul de anchetă, divulgând numele complicilor și alte detalii relevante, solicitând aplicarea în privința lor a unor pedepse mai blânde.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău