Doi generali ruși a fost uciși în apropiere de Herson, iar unul este în stare critică, după ce ucrainenii au lovit un post de comandă

  • 23 Aprilie 2022 19:37
Doi generali ruși a fost uciși în apropiere de Herson, iar unul este în stare critică, după ce ucrainenii au lovit un post de comandă

Doi generali ruși au fost uciși în apropiere de Herson, a anunțat direcția de informații a Ministerului ucrainean al Apărării. Un altul este în stare critică.

Armata ucraineană a lovit vineri postul de comandă al celei de-a 49-a armate a Rusiei în apropiere de capitala regională ocupată Herson, potrivit comunicatului, citat de The Guardian și DIGI24.

Teritoriul dintre Mykolaiv și Herson, în sud-est, a cunoscut lupte intense în ultimele trei săptămâni, când forțele ucrainene au lansat contraatacuri.

Cei doi generali se alătură altor opt care și-au pierdut viața anterior, în războiul din Ucraina, un bilanț neobișnuit de mare, după cum au remarcat analiștii. Fostul șef al CIA David Petraeus spunea că aceasta este o dovadă a faptului că dispozitivul de comandă și control al armatei ruse nu funcționează.

Numărul ofițerilor ruși cu rang superior care au murit în Ucraina ar fi ajuns deja la câteva zeci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău