Doi funcționari ANSP sunt cercetați pentru corupere pasivă

  • 14 August 14:25
Doi funcționari ANSP sunt cercetați pentru corupere pasivă

Doi angajați ai Secției control de stat în sănătate a Centrului de Sănătate Publică Chișinău a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere pasivă. Cei doi sunt bănuiți că ar fi estorcat bani de la agenți economici pentru obținerea autorizațiilor sanitare.

Potrivit CNA, în perioada martie – august curent, inspectorii ANSP ar fi creat și implementat o schemă infracțională de favorizare a obținerii autorizațiilor sanitare de către agenții economici.

Astfel, funcționarii ar fi pretins și primit sistematic mijloace bănești, de la 2 000 la 10 mii de lei, pentru a facilita obținerea autorizațiilor sanitare de către agenții economici prin organizarea formală a controalelor, întocmirea proceselor-verbale de control fără deplasarea în teren, dar și nereflectarea încălcărilor depistate în cadrul controlului. În baza documentelor perfectate, agenții economici obțineau autorizație sanitară pentru funcționare.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la domiciliile, automobilele și birourile bănuiților, care sunt cercetați în stare de libertare, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea Procuraturii Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău