Doi frați, reținuți pentru tentativă de omor la comandă

  • 16 Octombrie 2019 13:56
Doi frați, reținuți pentru tentativă de omor la comandă

Doi frați, de 39 și 40 de ani, au fost reținuți fiind suspectați de tentativă de omor.

Aceștia sunt cercetați în două cazuri, care au avut loc anul trecut. Informațiile au fost prezentate miercuri, 16 octombrie, într-o conferință de presă, organizată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, prima tentativă de omor a avut loc în 28 februarie 2018, seara, în apropierea unui bloc de locuit de pe strada Botanica Veche din capitală. Atunci, persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată, în direcția unui automobil de model Mercedes. La volanul acestuia se afla un bărbat de 46 de ani. Rănit, acesta a fost transportat la spital în stare gravă, dar a supraviețuit.

A doua tentativă de omor a avut loc în noiembrie 2018. Un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir, a fost ademenit să iasă în stradă. La refuzul victimei, suspectul a pătruns în curte și a efectuat șapte împușcături în direcția acestuia. Bărbatul a fost internat în spitalul raional, în stare gravă. Și în acest caz victima a supraviețuit. Comanditarul s-a dovedit a fi partenerul de afaceri al victimei.

Suspectați de comiterea celor două tentative de omor sunt cei doi frați, locuitori ai municipiului Chișinău. Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, frații riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău