Doi dintr-o lovitură. Israelul i-a eliminat pe comandantul unității de informații a temutei Forțe Quds a Iranului și pe adjunctul său

  • 21 Ianuarie 12:30
Doi dintr-o lovitură. Israelul i-a eliminat pe comandantul unității de informații a temutei Forțe Quds a Iranului și pe adjunctul său

Sâmbătă, 20 ianuarie, Corpul Gărzilor Revoluției Islamice Iraniene a anunțat asasinarea comandantului unității de informații a Forței Quds, generalul de brigadă Hajj Sadiq, și a adjunctului acestuia, Hajj Muharram, în cadrul raidului israelian în cartierul Mezzeh din capitala Siriei, Damasc.

O sursă de securitate dintr-o coaliție regională pro-siriană a declarat că patru membri ai Gărzii Revoluționare Iraniene, inclusiv un înalt oficial din unitatea sa de informații, au fost uciși, sâmbătă, într-un atac aerian israelian asupra Damascului. Sursa a adăugat că atacul, în care au fost folosite "rachete ghidate cu precizie", a dus la distrugerea unei clădiri cu mai multe etaje din cartierul Mezzeh din capitala Siriei, scrie defenseromania.ro.

Sursa a indicat că clădirea cu mai multe etaje (patru conform unor surse arabe) a fost folosită de consilierii iranieni care sprijină guvernul sirian și că a fost pusă la pământ.

Postul de televiziune iranian Al-Alam a raportat că doi consilieri militari iranieni de rang înalt au fost uciși în raidul israelian. Acesta a precizat că comandantul structurii de informații a Forței Quds din Siria, Youssef Omid Zadeh, cunoscut sub numele de "Hajj Sadiq", a fost ucis împreună cu adjunctul său, Ghulam "Hajj Muharram", în lovitura israeliană din cartierul Mezzeh, din Damasc.

Agenția de știri pentru studenții iranieni (ISNA) a relatat că cei doi ofițeri sunt oficialul de informații din Forța Quds din Siria și adjunctul acestuia.

O sursă din cadrul Detașamentului de Pompieri din Damasc a declarat: "Am primit un raport despre coloane de fum care se ridicau de la un incendiu în zona Mezzeh și nu avem încă informații suplimentare".

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat că în capitală, Damasc, s-a auzit o explozie puternică, urmată de o coloană de fum. Observatorul a anunțat că 5 persoane au fost ucise.

Potrivit Observatorului, cartierul, cunoscut pentru statutul său de securitate, adăpostește comandamente ale Gărzii Revoluționare Iraniene și comandamente palestiniene apropiate Iranului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău