Doi deputați și-au dat demisia

  • 20 Decembrie 2023 15:27
Doi deputați și-au dat demisia

Gheorghe Agheorghiesei și Adrian Lebedinschi și-au dat demisia din funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Proiectele de hotărâre prin care se ia act de cererile lor au fost examinate la ședința de astăzi, 20 decembrie, a Comisiei juridice, numiri și imunități și vor fi propuse spre adoptare în plenul legislativului, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Gheorghe Agheorghiesei din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și-a depus mandatul după ce a fost ales primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni. Adrian Lebedinschi din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor renunță la mandatul de deputat în favoarea celui de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Respectiv, două mandate de parlamentar care aparțin Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor fi declarate vacante.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatele vacante vor fi atribuite supleanților imediat următori de pe listele concurenților electorali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău