Doi deputați părăsesc Partidul Liberal

  • 06 Aprilie 2017 08:15
Doi deputați părăsesc Partidul Liberal

Deputații Partidului Liberal din Parlament, Vladimir Cernat și  Artur Gutium, au anunțat că părăsesc fracținea PL din Parlament. Cei doi și-au anunțat plecarea din PL prin mesaje plasate pe o rețea de socializare.

Ambii au criticat politica internă a partidului și au declarat că vor rămâne în Parlament ca deputați neafiliați. Astfel, Partidul Liberal rămâne cu 11 deputați în Legislativ. 

„Șirul de decizii neconforme unui partid de esență liberală și lipsa unei democrații interne au adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre. Cu mare regret constat că toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reforma interna in cadrul conducerii Partidului Liberal s-au soldat cu eșec. În context, declar că începând cu 5 aprilie, părăsesc fracțiunea Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova și în continuare voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a scris deputatul Vladimir Cernat pe pagina sa de Facebook. 

El a fost susținut de Artur Gutium, și el deputat PL în Parlament. Gutium a scris că PL „a ignorat adresările de soluționare a problemelor” și a amintit de despre excluderea lui Anatol Șalaru din partid.  

Purtătorul de cuvânt al PL, Ionel Pușcaș, a scris pe facebook că ”trădării lor de azi este asigurarea a încă două voturi pentru Plahotniuc si anume pentru proiectul „votul uninominal”.

Amintim că cei doi și-au declarat susținerea pentru fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, după plecarea acestuia din Partidul Liberal. Gutium i-a adresat o cerere, în luna decembrie 2016, președintelui de atunci Nicolae Timofti pe care îl ruga să nu accepte demiterea lui Șalaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău