Doi deputați din Partidul Șor ar putea rămâne fără imunitate, fiind cercetați pentru furtul miliardului și concesionarea Aeroportului

  • 20 Martie 2021 17:20
Doi deputați din Partidul Șor ar putea rămâne fără imunitate, fiind cercetați pentru furtul miliardului și concesionarea Aeroportului

Comisia juridică, numiri și imunități a decis, sâmbătă, 20 martie, ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Parlamentul urmează să aprobe raportul Comisiei juridice pentru ca măsurile să intre în vigoare.

În cadrul unui briefing după ședința Comisiei, Deputatul Denis Ulanov, membru al Partidului Șor, spune că acuzațiile procurorilor nu au bază juridică și că nu se simte în siguranță. El susține că a acționat ca avocat în interesele clientului său și nu se consideră vinovat. Denis Ulanov, avocat al fugarului Ilan Șor, a spus într-un briefing că procuratura nu a prezentat nicio dovadă că ar fi implicat în frauda bancară. El crede că această acțiune a Procuraturii ar fi o comandă politică, în cadrul unei lupte politice.

Și deputatul Petru Jardan a calificat ședința Comisiei ca pe un spectacol și o făcătură pentru a se face presiuni asupra fracțiunii Partidului Șor. El declarat că nu se va eschiva de la acțiunile de urmărire penală.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a depus, vineri, 19 martie, cereri în Parlamentul Republicii Moldova pentru ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Într-un comunicat, Procuratura generală informează că a acumulat probe concludente de implicare în frauda bancară a deputatului Denis Ulanov, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Potrivit materialelor urmăririi penale, celălalt deputat, Petru Jarda, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, în perioada concesionări.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău