Doi copii au fost salvați de pompieri în ultimele 24 de ore

  • 12 Iunie 2022 13:10
Doi copii au fost salvați de pompieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au salvat doi copii din situații de risc.

Primul caz în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în orașul Soroca. Potrivit IGSU, un incendiu a izbucnit într-o locuință de pe strada Dimitrie Cantemir. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat pe 11 iunie la ora 11.49. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care ajunși la destinație a stabilit că din interiorul unui apartament de la etajul 3 ieșea fum dens. Salvatorii au deblocat ușa și în procesul de cercetare au stabilit că în interiorul locuinței se afla un băiat în vârstă de 6 ani, lăsat de unul singur. Pompierii au reușit să evacueze de urgență copilul fără ca acesta să fie afectat de produsele arderii. Incendiul a izbucnit la balconul apartamentului, iar fumul risca să inunde întreaga locuință. Copilul a fost predat serviciului medical pentru investigații. În urma incendiului acesta nu s-a ales cu traumatisme. Focul a fost lichidat fără de a obține răspândire. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.
 
Un alt caz în care a fost necesară intervenția salvatorilor pentru salvarea unui minor a avut loc în după amiaza zilei de 11 iunie într-un subsol din bulevardul Mircea cel Bătrân 5/2, municipiul Chișinău. Potrivit primelor informații înregistrate, un băiat în vârstă de 10 ani a căzut într-un subsol, după ce s-a jucat pe copertina blocului de locuit. La fața locului au intervenit două echipe de pompieri, care au reușit în timp scurt să deblocheze ușa subsolului și să salveze copilul. Minorul a fost evacuat în stare conștiință și predat medicilor serviciului medical ajuns la fața locului, pentru ulterioare îngrijiri. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.
În acest context, angajații IGSU atenționează oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict să nu-i lase de unii singuri în casă, sau în locuri nesigure ce reprezintă un risc pentru viață.
 
În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 42 de situații de risc.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău