Doi cineaști din R.Moldova au prezentat un film în Canada

  • 02 Februarie 2020 13:01
Doi cineaști din R.Moldova au prezentat un film în Canada

Filmul ”Siberia din oase/Siberia in the Bones/Sibérie dans la moelle des os”, o producție a Studioului de film OWH din R. Moldova, în regia Leontinei Vatamanu, producător Virgiliu Mărgineanu a fost prezentat în perioada 29-31 ianuarie în Canada, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Canada în colaborare cu Ministerul canadian de Externe, cu ocazia comemorării a 70 de ani de la deportările staliniste din 1949.

Potrivit ziarului ”Observatorul” din Canada, o proiecție a filmului a fost prezentată miercuri, 29 ianuarie, la Universitatea ”McGill din Montreal. Ultima vizionare a avut loc vineri, 31 ianuarie, la Ottawa.

Filmul ”Siberia din oase” este o docudramă care prezintă confesiunile a patru persoane deportate în Siberia în iulie 1949, atunci când erau copii. Bazată pe fapte reale, pelicula povestește dramele prin care au trecut zeci de mii de basarabeni în perioada stalinistă. ”Siberia din oase” a fost lansat în vara anului trecut, pentru a comemora 70 de ani de la aceste deportări.

Sursa:Moldpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău