Doi cicliști și un fotbalist, în luptă pentru titlul de Sportiv al Anului în Belgia

  • 15 Decembrie 2020 12:03
Doi cicliști și un fotbalist, în luptă pentru titlul de Sportiv al Anului în Belgia

Cicliștii Remco Evenepoel și Wout van Aert sunt candidați la titlul titlul de Sportiv al Anului 2020 în Belgia, alături de fotbalistul Romelu Lukaku, atacantul echipei Inter Milano, conform listei finaliștilor la fiecare categorie, comunicată luni după-amiază de Asociația jurnaliștilor sportivi din această țară, scrie Agerpres.

Evenepoel, laureatul din 2019 al acestui premiu și marea speranță a ciclismului belgian, a fost victima unui grav accident în această vară, în timpul Turului Lombardiei, după ce reușise anterior să se impună în Turul San Juan, Turul Algrave, Turul Burgos și Turul Poloniei.

Wout van Aert, clasat pe locul al treilea în ierarhia de anul trecut a sportivilor belgieni, a câștigat în 2020 cursele de o zi Milano-Sanremo și Strade Bianche, precum și titlul de campion al Belgiei în proba de contratimp, impunându-se totodată în două etape din Turul Franței.

Romelu Lukaku a avut la rândul său un an foarte bun la Inter Milano, precum și la selecționata țării sale, pentru care a marcat 5 goluri în 5 meciuri jucate în 2020. În tricoul lui Inter, atacantul belgian a înscris 13 goluri în 15 partide disputate de la startul actualului sezon, în toate competițiile.

La feminin, candidatele la titlul de Sportiva Anului în Belgia sunt Julie Allemand (baschet), Lotte Kopecky (ciclism) și Emma Meesseman (baschet), ultima clasându-se anul trecut pe poziția secundă

Dubla deținătoare titlului, gimnasta Nina Derwael, nu se numără printre finaliste, în condițiile în care nu a disputat nicio competiție în acest an, din cauza pandemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău