Doi cetățeni din Azerbaijan cu legături în lumea interlopă, reținuți de polițiști

  • 11 Noiembrie 2022 12:40
 Doi cetățeni din Azerbaijan cu legături în lumea interlopă, reținuți de polițiști

Doi bărbați de origine azeră, care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, în urma declanșării conflictului armat, au fost reținuți pe 11 noiembrie. Polițiștii de investigație au stabilit că aceștia reprezintă un pericol social la adresa securității naționale, fiind analizate caracteristicile lor infracționale, precum și legăturile cu lumea interlopă.

Potrivit oamenilor legii, s-a stabilit că străinii în vârstă de 36 și respectiv 38 de ani, din Azerbaidjan sunt specializați în comiterea infracțiunilor de huliganism, circulația ilegală a drogurilor, șantaj, omor, eliminarea datoriilor, precum și colectarea mijloacelor financiare obținute prin afaceri tenebre în interesul grupărilor și organizațiilor criminale de origine azeră.

Străinii au fost plasați în custodia statului (centrul de plasament al BMA), în urma deciziei judecătorești, emisă la data de 10 noiembrie curent, pentru a fi perfectate actele pentru expulzare din țară.

Totodat, cei doi urmează a fi  declarați indezirabili pe un termen de 5 ani.

Din anul 2018 până în prezent, de către BMA au fost declarați indezirabili în Republica Moldova 567 de cetățeni străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău