Doi cetățeni britanici, reținuți în Turcia pentru 'propagandă teroristă' în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan

  • 06 Iulie 2018 15:53
Doi cetățeni britanici, reținuți în Turcia pentru 'propagandă teroristă' în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan

Poliția turcă a arestat doi cetățeni britanici de origine irakiană acuzați că au făcut 'propagandă teroristă' în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunțat vineri agenția particulară de presă DHA preluată de AFP.

Cei doi frați au fost reținuți la sosirea lor, joi, pe aeroportul din Dalaman, în sud-vestul Turciei, din cauză că aveau un 'comportament suspect'.

Polițiștii le-au verificat telefoanele și conturile de pe rețelele de socializare și au decis reținerea lor după ce au descoperit propagandă în favoarea PKK. Vineri, un judecător a ordonat plasarea lor în arest preventiv.

PKK, care a lansat în 1984 o revoltă împotriva Ankarei soldată cu peste 40.000 de morți până în prezent, este considerată organizație teroristă de către Turcia, dar și de Uniunea Europeană și de SUA. 

Mai mulți cetățeni străini sunt încarcerați în momentul de față în Turcia sub acuzația de activități 'teroriste'. Unele cazuri au generat însă vii tensiuni diplomatice, cum a fost cel al pastorului american Andrew Brunson, arestat în octombrie 2016 și urmărit pentru presupuse legături atât cu PKK cât și cu rețelele predicatorului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și considerat de autoritățile turce artizanul tentativei de lovitură de stat din iulie 2016.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău