Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost depistați cu acte românești falsificate la vama Sculeni

  • 15 Octombrie 2022 15:50
Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost depistați cu acte românești falsificate la vama Sculeni

Falsificarea documentelor românești constituie motiv de cercetare a doi tineri care și-au asumat riscul să perfecteze ilegal acte pentru apropiații lor. Ieri, 14 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Sculeni au fost depistate persoanele.

Pe sensul de ieșire din Moldova, la linia de control al trecerii frontierei s-a apropiat un autoturism de model Ford Focus, înregistrat în Germania. În mașină au fost identificați cinci cetățeni moldoveni, dintre care trei dețineau și cetățenia română.

Ca urmare a analizei de risc, angajatul Poliției de Frontieră a luat decizia extinderii controlului în linia II, ceea ce presupune verificări adiționale.

Astfel au fost depistate două cărți de identitate românești cu indicii de falsificare. Unul dintre documente - descoperit în portmoneul unui tânăr de 25 de ani, aparținea viitoarei lui soții care era pasageră în același automobil.

Din declarații s-a aflat că tânărul ar fi perfectat contra sumei de 100 euro, fără ca prietena lui să cunoască. Și cea de-a doua carte de identitate ROU falsificată a fost depistată la o persoană terță, mai exact aparținea fratelui.

La audieri, cetățeanul de 24 de ani a precizat că a cumpărat actul cu 200 de euro, însă a ascuns acest fapt față de viitorul posesor.

Documentele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise către expertiză.

În funcție de rezultate expertizei și a cercetărilor pe caz vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău