Doi candidați pentru funcțiile de vicepreședinte ale colegiilor CSJ. Consiliul Superior al Magistraturii revine la concurs

  • 17 Mai 2021 12:07
Doi candidați pentru funcțiile de vicepreședinte ale colegiilor CSJ. Consiliul Superior al Magistraturii revine la concurs

Consiliul Superior al Magistraturii ar putea să aleagă noii vicepreședinți ai Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ și Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție. Pentru ambele funcții vacante este câte un singur candidat înscris în concurs. Concursurile amânate anterior au fost incluse pe ordinea de zi a reuniunii de marți, informează Bizlaw.md.

Conform sursei citate, pentru funcția de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție concurează magistratul Iurie Bejenaru. Acesta a primit calificativul ”excelent” din partea Colegiului de evaluare și 80 de puncte din partea Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor. Iurie Bejenaru a fost numit în funcția de judecător în anul 1993, la instanța din sectorul Buiucani al capitalei. Ulterior, acesta a deținut funcția de vicepreședinte (2003 – 2004) și președinte (2004 – 2008) al aceleeași instanțe. În anul 2008, magistratul a fost promovat la Curtea Supremă de Justiție. În același an, Iurie Bejenaru a primit gradul întâi de calificare a judecătorului.

La funcția de vicepreședinte al Colegiului penal CSJ candidează magistratul Ion Guzun. Acesta a primit calificativul ”excelent” din partea Colegiului de evaluare și 70 puncte din partea Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor. Ion Guzun a devenit magistrat în anul 1993, la instanța din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. În anul 2012, acesta a fost judecător la Curtea de Apel Bender, iar din anul 2014 activează în cadrul Curții Supreme de Justiție.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău