Doi candidați luptă pentru fotoliul de președinte al Curții de Conturi

  • 12 Februarie 17:45
Doi candidați luptă pentru fotoliul de președinte al Curții de Conturi

Tatiana Șevciuc, membru al Curții de Conturi, și Marin Gospodarenco, expert în finanțe publice în cadrul asociației WatchDog.md, au fost admiși la proba interviului în cadrul concursului pentru funcția de președinte al Curții de Conturi. Decizia a fost luată luni, 12 februarie 2024, la Comisia parlamentară de control al finanțelor publice, scrie Realitatea.md.

„Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Respectiv, doi candidați au fost admiși la proba interviului. Atât Marin Gospodarenco, cât și Tatiana Șevciuc, au experiență în domeniul de finanțe publice. Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc a fost numită de Parlament, în 2022, în funcția de membră a Curții de Conturi”, informează legislativul.

Potrivit Parlamentului, candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi.

Potrivit legislației, președintele Curții de Conturi se numește de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorității deputaților aleși. În prezent, funcția este deținută de Marian Lupu, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău