Doi candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, promovați de Comisia Vetting

  • 19 Aprilie 18:10
Doi candidați în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor, promovați de Comisia Vetting

Doi candidați la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au promovat evaluarea externă. Potrivit Comisiei Vetting, judecătorul de la Judecătoria Chișinău, Petru Păun, și judecătorul de la Judecătoria Criuleni, Adrian Cerbu, întrunesc criteriile de integritate financiară și etică prevăzute în Legea 26/2022 conform căreia au fost evaluați, informează Comisia Vetting.

Comisia Vetting a trimis deciziile sale motivate candidaților și CSM-ului. Rezultatul evaluării a fost publicat pe pagina web a Comisiei www.vettingmd.eu. Candidații urmează să notifice Comisia dacă se opun sau nu publicării deciziilor în termen de 48 de ore. În absența unei astfel de notificări, Comisia va publica deciziile pe pagina sa web.

Amintim că, candidații la CSM și în Colegiile CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, sunt evaluați de Comisia Vetting, așa cum stabilește Legea 252/2023 privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși de CSM Comisiei Vetting pentru evaluare. O candidată s-a retras. Din cei 12 candidați rămași în concurs, patru au promovat evaluarea. Decizia privind un candidat audiat recent este pendinte. Restul candidaților vor fi invitați la audieri în perioada următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău